Bemutatkozás


Cziglán Karolina vagyok, pszichológus.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen diplomáztam pszichológusként. Ezt követően pár- és családterapeuta, és relaxációs gyakorlatvezetői képzettséget szereztem, és elvégeztem a Tündérhegyi Pszichoterapeuta Képzést.

Egyéni életvezetési konzultációt és csoportos önismereti kurzust tartok, az egyéni foglalkozások keretében sokszor használom az autogén tréning nevű relaxációs módszert.

Célom, hogy elérhető áron nyújtsak segítséget olyan embereknek, akik úgy érzik, elakadtak, megrekedtek, és egy elfogulatlan szakember segítségét szívesen igénybe vennék a továbblendüléshez.

Az egyéni foglalkozások heti egy találkozást jelentenek 45 perc időtartamban. A közösen megbeszélt célkitűzéstől függően vagy megállapodunk, hány alkalommal fogunk találkozni, vagy nyitva hagyjuk munkánk záró időpontját.

Igény esetén az alkalmakba beépül az autogén tréning nevű relaxációs eljárás. Ha ezzel is dolgozunk, a beszélgetés mellett helyet kap egy néhány perces relaxálás is, ami ülő helyzetben történik. Ez a módszer mindennapos otthoni gyakorlást és naplóvezetést igényel. Segít a testi és lelki egyensúly helyreállításában, hatékony a stressz-kezelésben, igen hatásos az alvászavar leküzdésében, és a relaxációban tapasztalt testi élmények inspirációval szolgálnak az önismereti kérdések kibontásához is.

Szakmai életút:


Tanulmányaim:
ELTE pszichológus képzés (5 év)
Pár- és családterapeuta képzés (2,5 év)
Autogén tréning képzés (1,5 év)
Tündérhegyi Pszichoterapeuta Képzés (3 év)

Tapasztalat:
Mielőtt pszichológusként a professzionális segítés terepére léptem, az egyetemi éveim alatt önkéntes lelki segítőként szereztem gyakorlati tapasztalatot. Szakmai munkámat eleinte párhuzamosan folytattam intézményi keretek közt és magánrendelés formájában. Jelenleg egyéni életvezetési konzultációkat folytatok, négy éve működik párban tartott önismereti csoportunk, korábban több tréninget vezettünk kollégámmal a nőiség témájában.

Intézményi tapasztalataim:
A Budai Gyermekkórházban integráltan foglalkoztam tartósan beteg gyermekekkel és szüleikkel, a sérüléssel járó krízis feldolgozásában nyújtva segítséget egyéni tanácsadás, családi konzultáció és szülőcsoport formájában.

Tréningeket vezettem a Tiszta Jövőért Alapítványnál (agressziókezelési tréning), a Háttér Társaságnál telefonos lelkisegítők képzését vezettem, a Radar Ifjúsági és Információs Irodában kamaszoknak tartottam önismereti kurzust. A Zrínyi Gimnáziumban belekóstoltam az iskolapszichológusi tevékenységbe is.
Manapság elsősorban felnőttekkel dolgozom, ám a gyermekkor témájától sem távolodtam el teljesen, hetente publikálok az Index tematikus magazinjába, a Díványra a gyermekpszichológia témájában.

Úgy gondolom, az segíthet másoknak, aki önmagát is ismeri. Összességében nyolc évig jártam önismereti terápiába: egyénibe, majd csoportba.

Az alázatot tartom hivatásom lényegének: a pszichológus kísérő, aki a klienssel tart élete egy szakaszán. Támogatja, biztatja, de nem dönthet helyette az úti célról.

Mottóm, mely számomra az önismereti munka értelmét foglalja össze:
"Könnyebb a lábadat védeni egy szandállal,
mint szőnyeggel borítani az egész földet." (Anthony de Mello)

Amiben segítek:Szorongás, levertség, stressz-feszültség, önértékelési zavarok (félénkség, önbizalomhiány, testképzavar), identitásválság (nemi, vallási stb.), kapcsolati problémák (családi, párkapcsolati zavarok), krízis, trauma, gyász, testi betegség feldolgozásával járó nehézségek, életközépi válság, kapunyitási pánik, személyiségfejlesztés, életvezetési problémák, döntési helyzetben való tanácstalanság.


Egyéni alkalom díja: 7.000 Ft
Helyszín: Budapesten, az Astoriánál
Elérhetőségeim: karolina@cziglan.hu, +36-20-207-4230


Címkék: Pszichológiai konzultáció krízis, gyerek, kapcsolatok