Bemutatkozás


Cziglán Karolina vagyok, pszichológus.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen diplomáztam pszichológusként. Ezt követően pár- és családterapeuta, és relaxációs gyakorlatvezetői képzettséget szereztem, és elvégeztem a Tündérhegyi Pszichoterapeuta Képzést.

Egyéni életvezetési konzultációt és csoportos önismereti kurzust tartok, az egyéni foglalkozások keretében sokszor használom az autogén tréning nevű relaxációs módszert.

Célom, hogy elérhető áron nyújtsak segítséget olyan embereknek, akik úgy érzik, elakadtak, megrekedtek, és egy elfogulatlan szakember segítségét szívesen igénybe vennék a továbblendüléshez.

Az egyéni foglalkozások heti egy találkozást jelentenek 45 perc időtartamban. Igény esetén az alkalmakba beépül az autogén tréning nevű relaxációs eljárás. Ha ezzel is dolgozunk, a beszélgetés mellett helyet kap egy néhány perces relaxálás is, ami ülő helyzetben történik. Ez a módszer mindennapos otthoni gyakorlást és naplóvezetést igényel. Segít a testi és lelki egyensúly helyreállításában, hatékony a stressz-kezelésben, igen hatásos az alvászavar leküzdésében, és a relaxációban tapasztalt testi élmények inspirációval szolgálnak az önismereti kérdések kibontásához is.

Szakmai életút:


Tanulmányaim:
ELTE pszichológus képzés (5 év)
Pár- és családterapeuta képzés (2,5 év)
Autogén tréning képzés (1,5 év)
Tündérhegyi Pszichoterapeuta Képzés (3 év)

Tapasztalat, eddigi tevékenységek:
Mielőtt pszichológusként a professzionális segítés terepére léptem, az egyetemi éveim alatt lelki segítőként önkénteskedtem, így szereztem olyan élményeket és tapasztalatokat, amik később muníciót jelentettek munkám során. Diplomám megszerzése után eleinte párhuzamosan dolgoztam a Budai Gyermekkórházban és magánrendelés formájában. A Budai Gyermekkórházban krónikus beteg gyermekekkel és szüleikkel foglalkoztam. Abban segítettem (egyéni foglalkozás és szülőcsoport formájában), hogy fel tudják dolgozni a betegséggel járó lelki stresszt és veszteségeket. Tréningeket vezettem a Tiszta Jövőért Alapítványnál (agressziókezelési tréning), a Háttér Társaságnál telefonos lelkisegítők képzését vezettem, a Radar Ifjúsági és Információs Irodában kamaszoknak tartottam önismereti kurzust. A Zrínyi Gimnáziumban belekóstoltam az iskolapszichológusi tevékenységbe is. Kolléganőmmel több tréninget is tartottunk Női-élménycsoport néven nőiség témájában.

Jelenleg egyéni életvezetési konzultációkat folytatok, illetve öt éve működik Hajnal Szabolcs kollégámmal párban tartott önismereti csoportunk. Manapság elsősorban felnőttekkel dolgozom, ám a gyermekkor témájától sem távolodtam el teljesen, hét éven át publikáltam az Index tematikus magazinjába, a Díványra szülőség, gyermeknevelés témájában, és áprilisban megjelent a Tökéletlen szülők, Boldog gyermekek című könyvem, mely a szülői szorongások kezeléséhez, az egyre jobb (ám nem tökéletes) szülővé váláshoz kíván segítséget nyújtani.

Önismereti tapasztalat:
Úgy gondolom, az segíthet másoknak, aki önmagát is ismeri - igaz, önmagunk megismerése soha le nem záruló folyamat. Összességében nyolc évig jártam -analitikusan orientált- önismereti pszichoterápiába: hat évig egyénibe, majd két évig csoportba.

Hitvallásom: 
Az alázatot tartom hivatásom lényegének: a pszichológus kísérő, aki a klienssel tart élete egy szakaszán. Támogatja, biztatja, de nem dönthet helyette az úti célról. Mottóm, mely számomra az önismereti munka értelmét foglalja össze:
"Könnyebb a lábadat védeni egy szandállal,
mint szőnyeggel borítani az egész földet." (Anthony de Mello)


Amiben segítek:Szorongás, levertség, stressz-feszültség, önértékelési zavarok (félénkség, önbizalomhiány, testképzavar), identitásválság (nemi, vallási stb.), kapcsolati problémák (családi, párkapcsolati zavarok), krízis, trauma, gyász, testi betegség feldolgozásával járó nehézségek, életközépi válság, kapunyitási pánik, személyiségfejlesztés, életvezetési problémák, döntési helyzetben való tanácstalanság.


Egyéni alkalom díja: 15.000 Ft
Helyszín: Budapesten, az Astoriánál
Elérhetőségeim: cziglan.karolina@gmail.com, +36-20-207-4230


Címkék: Pszichológiai konzultáció krízis, gyerek, kapcsolatok